TimeCenter

Manikyr Pedikyr

Sök efter nagelsalonger i Stockholm Boka tid på en nagelsalong på 60 sekunder!
Stockholm

Manikyr & pedikyr

Naglar finns inte bara på händerna, utan även på fötterna, och även om vår sommar är kort och tiden man exponerar fötterna i sandaler är begränsad, så känns det fräsch och fint att ha fina tånaglar året om. Hemma går många gärna barfota och visst känns det roligt när söta fötter exponeras på gymmet, i badhuset, eller bara hemma med familjen, varje gång man tar av sig skort och strumpor?

När man får händerna behandlade så kallas det manikyr, och för fötterna heter den likartade behandlingen pedikyr. Orden kommer från franskan där main betyder hand och pied betyder fot.

Manikyr

En klasssisk manikyr inkluderar saker som borttagning av gammalt lack, handbad, putsning av nagelband och filning och formning av naglar samt lackning av naglarna efteråt. Man brukar idag få välja mellan semipermanent nagellack eller vanligt som går bort med nagellackborttagningsmedel. Den semipermanenta lacken är gjord på substansen shellac och sitter i regel på naglarna tills de växer ut. Man rekommenderar att besöka sin nagelterapeut varannan vecka för ommålning av shellac.

En manikyr tar mellan 40 minuter och en timme beroende på salong.

Pedikyr

En pedikyr ser ut ungefär som en manikyr, fast man brukar få lite extra massage och kräminsmörjning på fötterna. Man målar sällan tånaglarna med shellac eftersom vanlig nagellack inte slits av tånaglarna lika fort som på händerna. Det är liksom inte lönt att ösa på med shellac där.

En pedikyr tar ungefär 1 timme.

Hitta rätt salong för dina naglar i Stockholm

Det finns många nagelterapeuter i huvudstaden och enklaste sättet att boka en tid för manikyr eller pedikyr är att ta en titt på tillgägnliga salonger med lediga tider här på TimeCenter. Testa att söka, du kan ha bokningen klar inom en minut!

Boka tid på en nagelsalong i Stockholm!


 Om TimeCenter  
© 2018 TimeCenter